no
Seminarer
06.09.2014-07.09.2014. Bulgaria. Gabrovo.  Elite Coaches Course
18.11.2013-21.11.2013. Hviterussland. Minsk.  Sjette samling
03.11.2013-13.11.2013. Tbilisi. Georgia.  Olympic Solidarity
06.06.2013-08.06.2013. Moldova. Chisinau.  Trenerkurs (EHF)
25.04.2013-26.04.2013. Armenia. Yerevan.  Trenerkurs (EHF)

To EM til Norge i 2020!

24.09.2014

Så er det endelig klart at Norge blir medarrangør av EM i håndball for både menn og kvinner i 2020. Dette ble vedtatt på kongressen til det Europeiske Håndballforbundet (EHF) i Dublin lørdag.


Norges Håndballforbund har tatt initiativ til samarbeid med andre nasjoner fremfor å kjempe alene om å få tildelt mesterskap, og det viser seg å ha gitt gode resultater. I 2020 skal Norge først være medarrangør av EM for menn i januar 2020 med Trondheim som arrangørby, mens i desember samme år skal NHF være hovedarrangør av kvinnemesterskapet som skal spilles i Trondheim, Stavanger og Oslo.


- Dette er en gledens dag for hele Norge og norsk håndball. Våre spillere, trenere, frivillige, ansatte og samarbeidspartnere får en unik ledestjerne å jobbe mot, sier håndballpresident Karl-Arne Johannessen.


Historisk samarbeidsprosjekt

Den internasjonale tendensen er at stadig flere mesterskap blir fordelt mellom ulike nasjoner. Slik blir det nå også i håndball. Herremesterskapet i 2020 blir det første i EHFs historie med 24 deltakernasjoner. Det er også første gang et mesterskap fordeles på tre arrangørnasjoner. For Norges del innebærer dette at det skal spilles to innledende grupper i den nye Trondheim Spektrum som skal stå ferdig i 2019 med en kapasitet på 8.000 tilskuere. Hovedrundene arrangeres i Østerrike og Sverige, og finalehelgen vil bli arrangert i Stockholm.


I desember 2020 er det Håndballjentene som skal kjempe om ære og medaljer. NHF skal, som i EURO 2010, samarbeide med det Danske Håndballforbundet om å arrangere mesterskapet. Denne gangen skal også finalespillet foregå i Norge, nærmere bestemt i Telenor Arena. Trondheim får to gruppespill, mens Stavanger skal stå for en av de to hovedrundene. Danmark skal arrangere to gruppespill og en hovedrunde, og nok en gang er det Jyske Bankboxen i Herning som skal lage håndballfest slik de gjorde i finalespillet i EM 2010 for kvinner og EM 2014 for menn.


Håndballpresident Karl-Arne Johannessen uttrykker stor begeistring på vegne av den norske delegasjonen i Dublin.


- Mesterskapskomiteen, ledet av styremedlem Espen Karlsen, har jobbet i lang tid for å få dette til og har lagt en strategi som fremmer samarbeid og synergieffekter på tvers av landegrensene i Europa, sier Johannessen.


- Vi er strålende glade for denne løsningen, som gir oss anledning til å delta som arrangør i to europamesterskap i Norge i 2020. Dette vil gi oss mange fantastiske høydepunkter, og vi er sikre på at det blir til stor inspirasjon for alle håndballspillere, for frivillige og samarbeidspartnere langt utover vår idrett. Vi hadde stor glede av samarbeidet med Danmark i 2010, og forventer like stort utbytte av dette i 2020. Vi føler et godt samhold og har mye felles kultur med danskene, noe vi setter stor pris på. Våre landslagstrenere har som mål å kjempe om medaljer i 2020, og det faktum at vi er medarrangør, blir en betydelig inspirasjon i årene som kommer. Å få spille mesterskap på hjemmebane er en drøm for både spillerne og trenerne, sier håndballpresidenten.


Med i den norske delegasjonen på kongressen i Dublin er også Trondheims-ordfører Rita Ottervik. Hun gleder seg på vegne av byen over å få være vertskapsby.
- Vi ser frem til fantastiske håndballopplevelser både for kvinner og menn i 2020. Med ny storhall i Trondheim Spektrum vil vi få Europas stjernespillere på besøk og muligheten til å lage en fantastisk folkefest, sier Otervik.

Også NHFs generalsekretær, Erik Langerud er på plass i Dublin og jubler for beslutningen.


- To EM på hjemmebane i 2020 vil inspirere hele håndball-Norge både internt og eksternt. Vi skal bruke mesterskapene til å videreutvikle hele organisasjonen, samtidig som vi skal skape entusiasme blant det norske folk, avslutter Langerud. 


www.handball.no


Back to the list

Våre samarbeidspartnere
Академия Гадбола
КСДЮСШОР Олимп
БФГ
FHG

Authorization
Advarsel: kopiering, printing og deling av meterialet er forbudt.

Apple

Android

Apper i salg
Leker i håndball. Alder fra 6 til 10 år.
Leker i håndball. Alder fra 6 til 10 år. Leker i håndball. Alder fra 6 til 10 år.
Leker i håndball. Alder fra 6 til 10 år.
Leker i håndball. Alder fra 11 til 13 år.
Leker i håndball. Alder fra 11 til 13 år. Leker i håndball. Alder fra 11 til 13 år.
Leker i håndball. Alder fra 11 til 13 år.
Leker i håndball. Alder fra 14 år og eldre.
Leker i håndball. Alder fra 14 år og eldre. Leker i håndball. Alder fra 14 år og eldre.
Leker i håndball. Alder fra 14 år og eldre.

Alle appene »

Apper under produksjon
Forsvarstaktikk. Formasjon 3:3. Variant 1.
Forsvarstaktikk. Formasjon 3:3. Variant 1.
Forsvarstaktikk. Formasjon 3:3. Variant 2.
Forsvarstaktikk. Formasjon 3:3. Variant 2.
Forsvarstaktikk. Formasjon 3:3. Variant 1.
Forsvarstaktikk. Formasjon 3:3. Variant 1.

Alle appene »

Fremtidlige apper
Forsvarsteknikk. Forflytning og snapping.
Forsvarsteknikk. Forflytning og snapping.
Forsvarsteknikk. Hindring av grep.
Forsvarsteknikk. Hindring av grep.
Forsvarsteknikk. Skyving.
Forsvarsteknikk. Skyving.

Alle appene »

Уменьшить шрифт
Увеличить шрифт